100 EVRA VIŠE NIJE DOVOLJNO?! Skuplje svadbe, a SKUPLJI I POKLONI, mnogi svatovi bez ove cifre ne kreću na veselje
Svadba, Foto: Annika Byrde NTB Scanpix via AP, Margarita Davchenko Panthermedia Profimedia

"skočili" pokloni za svadbu

100 EVRA VIŠE NIJE DOVOLJNO?! Skuplje svadbe, a SKUPLJI I POKLONI, mnogi svatovi bez ove cifre ne kreću na veselje

Tema "poklon u koverti" je sve češća, što samo dokazuje da se većina suočava sa istim problemima

Objavljeno: 13:44h

Dobijanje pozivnice kod mnogih osim sreće i uzbuđenja, izaziva i zabrinutost jer pitanje "kako ćemo sve to finansijski pokriti?" postavlja se sve češće. Budući da cene polako skaču, samim tim i suma koja će se pronaći u koverti mora biti bar "malo" veća. Dosad su neki donosili po 50 evra, pa par donese dakle 100 evra, sada se i to polako menja. Usled poskupljenja svadbi i rasta svih cena, i gosti su u dilemi - mora se podići ta magična brojka.

A nije lako odvojiti 100 evra, a kamoli 150!

S obzirom na to da je ranije 50 evra bilo sasvim dovoljno po osobi, kako se životni standard promenio, tako se i cena poklona povećala, pa sada parovi umesto 100 evra daju i po 150 u koverti.

Koverta
Kovertafoto: Printscreen/Tiktok/Svesezna2

Na osnovu društvenih mreža, tema "poklon u koverti" je sve češća, što samo dokazuje da se većina suočava sa istim problemima, a neretko se može čuti da mnogi odustaju od odlaska na svadbu, jer je u startu potrebno previše novca.

Kako je ranije po jednoj osobi bilo potrebno 50 evra, sada se smatra da ako je u pitanju bliska osoba ispod 100 evra nije prihvatljivo. Takođe, ako se na sve to doda kupovina haljine/odela, pa takođe još neke "sitnice", pripreme za odlazak na slavlje mogu trajati danima, dok se trošak iz džepa samo povećava.

Svadba
Svadbafoto: Profimedia

Kada smo već kod poklona, na dečije rođendane uglavnom su se nosile igračke, kao i po neka odevna stvar, ali trend "davanja novca" prodreo je i ovde. Roditelji, uglavnom daju bar po 1000 dinara mališanima, jer je kako se navodi na mrežama, bolje da oni kupe ono što žele, nego da im se nameće, kao i da je lakše, jer se ne troši vreme na traženje poklona.

Bonus video:

04:23

KOJE SU PROSEČNE CENE ZA ORGANIZACIJU JEDNE SVADBE? Bubanja: Samo restoran je 9.000 evra, a NEĆETE VEROVATI GDE ODE NAJVIŠE NOVCA

(Espreso / Telegraf Biznis / Prenela: J.N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.